Ana Sayfa
Duyurular
Yaz Okulu Fizik 1 ve Fizik 2 Dersi Laboratuvar Programı, Föyü ve Rapor Formatları

Yaz okulu Fizik 1 ve Fizik 2 dersi Laboratuvar programı, föyü ve rapor formatları

Değerli Öğrenciler,

2022 Yaz döneminde Mühendislik ve Bilgisayar Bil. Bilimleri Fakültesi bölümlerinden Fizik-1 ve Fizik-2 dersini seçmiş tüm öğrencilerimiz bu derslerin laboratuvar uygulamalarıyla ilgili tüm dokümanları ekte bulabilirler. Lütfen aşağıdaki duyuru metnindeki açıklamaları dikkatli şekilde okuyunuz ve lab. programını inceleyiniz. Deney rapor formatların deney öncesi çıktısını  almalısınız ve föylerde hangi deneylerin yapılışıyla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Yaz döneminin hepiniz için başarılı ve sağlıklı bir dönem olması dileriz.

Fizik Bölüm Başkanlığı   

-----------------------------------DUYURU-------------------------------------------------

2021-2022 yaz okulu Fizik 1 ve Fizik 2 dersleri tüm bölümlerde aşağıda belirtilen maddeler çerçevesinde yürütülecektir;

1) Derslere devam zorunludur ve belirli oranlarda devamsızlık yapanlar devamsızlıktan kalacaktır. Ancak derse devam zorunluluğu bulunmayan öğrenciler de bulunmaktadır. Bu öğrenciler,  yoklama listelerinde isimlerinin bitişiğinde bulunan * işaretli olan öğrencilerdir. 
2) Fizik 1 ve Fizik 2 dersindeki laboratuvar uygulaması (Performans Görevi-Laboratuvar) yüz yüze, Kısa Sınav 1 ile Kısa Sınav 2 ise online olarak yapılacaktır. 

3) Yaz okulunda Fizik 1-2 derslerini alan tüm öğrenciler mutlaka laboratuvar uygulamasına katılmalıdır ve deney sonrası hazırlayacakları raporlarını lab. asistanına imza karşılığında teslim etmelidirler. Önceki dönem ya da dönemlerde bu dersi alıp laboratuvar uygulamalarına katılan öğrencilerin lab. notları yaz okulu dersi için geçerli olmayacaktır. Yani lab. uygulamasından muaf olmayacaklardır. 
4) Lab. uygulamalarının tarihleri ve rapor teslimi ile ilgili hususlar ekteki programda açıkça belirtilmişitir. 
*FİZİK 1 deneyleri 5. Hafta  (8-12 Ağustos 2022 tarih aralığında) 5 deney olarak yapılacak olup deney föyleri (Türkçe ve İngilizce) tekrar gözden geçirilmiştir. 5 deney, aynı gündeki 5 saatlik  derste yapılacaktır.  Fizik 1 Laboratuvarı Performans Görevi notları raporlardan verileceği için için öğrenciler deney yaptıkları derste raporlarını hazırlayıp ilgili lab. asistanına teslim edeceklerdir.    
*FİZİK 2 deneyleri 6. Hafta  (15-19 Ağustos 2022 tarih aralığında) 5 deney olarak yapılacak olup deney föyleri (Türkçe ve İngilizce) tekrar gözden geçirilmiştir.  5 deney, aynı gündeki 5 saatlik  derste yapılacaktır. Fizik 2 Laboratuvar Performans Görevi notları raporlardan verileceği için öğrenciler deney yaptıkları derste raporlarını hazırlayıp ilgili lab. aisistanına teslim edeceklerdir.    
5) Final sınavında sorulacak 5. soru laboratuvar deneyleriyle ilgili olup bu soru 20 puan değerinde olacaktır.
6) Yaz okulunda Kısa Sınav 1 (test-20 soru) ve Kısa Sınav 2 (test-20 soru) online, arasınav (4 soru), performans görevi(Laboratuvar) ve final (5 soru) yüz yüze yapılacaktır.
7) Fizik 1 ve Fizik 2 Lab. dersleri için deney kitapçığı (föy) ve rapor formatları Sakarya üniversitesi Fizik bölümü web sayfasında (https://fizik.sakarya.edu.tr/tr/duyuru/goster/84869/yaz-okulu-fizik-1-ve-fizik-2-dersi-laboratuvar-programi-foyu-ve-rapor-formatlari) bulunmaktadır. Duyurular için bu sayfayı ve fizik bölümünün sosyal medya hesaplarını ( SAUfizikbolumu(instagram hesabı), @Saufizik1 (Twitter hesabı)) takip edebilirsiniz. 
8) Deneyler hakkında online bilgi için ayrıca http://sussp.sakarya.edu.tr/projeler.html  adresini takip edebilirsiniz.
9) Lab deneylerine föy okunarak ve deneylere hazırlıklı şekilde gelmeniz önemlidir. Ayrıca deney yapacağınız yere (Müh. Fakültesi M2 blok 1. kat) gitmeden önce deney rapor formatlarının çıktıları alınmalıdır.  Lab. uygulaması ile ilgili program ekte bulunmaktadır.

Başarılar dileriz.
Fizik 1-2 Dersleri Koordinatörlüğü

----------------------------------------------------------------------------