Ana Sayfa
Öğrenci
Öğrencilere Sunulan İmkanlar

Öğrencilere Sunulan İmkanlar

UYGULAMALI FEN DENEYİMİ EĞİTİMİ (UFDE) 7+1 MESLEKİ EĞİTİM MODELİ

SAÜ Fizik Bölümü, Türkiye’deki Fizik bölümleri içinde bu mesleki eğitim modelinin (7+1 Modeli) ilk olarak uygulandığı bölümlerden birisi olup modelin uygulanmasına öncülük etmektedir. 2022 yılında başlanan Uygulamalı Fen Bilimleri Deneyimi (UFDE) 7+1 mesleki eğitim modeli kapsamında isteğe bağlı olarak öğrencilerimize eğitimlerinin son yılında bir dönem boyunca bir firma, kurum ya da kuruluşta haftanın dört günü mesleki eğitim alarak işyeri tecrübelerini artırma imkanı verilmektedir. 

ÇİFT ANADAL VE YANDAL

Sakarya Üniversitesi Fizik Bölümünde öğrenim gören öğrencilerimiz, gerekli şartları sağladıktan sonra, diğer bölümlerde (Kimya, Matematik, Biyoloji,  Elektrik-Elektronik Müh., Makine Müh., Metalurji ve Malzeme Müh, Bigisayar Müh. ve Yazılım Müh.) çift anadal yaparak, her iki bölümün diplomasını alma imkânına sahiptirler.

ERASMUS

Sakarya Üniversitesi Fizik Bölümü öğrencilerimiz Bölüm ERASMUS koordinatörlüğü rehberliğinde ERASMUS öğrenim hareketliliği programı ile Avrupa’daki çeşitli ülkerde (Birlesik krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lüksemburg, Norvec, Almanya, Belçika, Fransa; Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya) anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde, aylık burs imkânlarından yararalanarak, öğrenim görebilmektedirler.

MEVLANA

Sakarya Üniversitesi Fizik Bölümü öğrencileri sadece Avrupa’daki üniversitelerde değil ayni zamanda MEVLANA öğrenim hareketliliği programı ile Asya’da anlaşmalı olduğumuz Üniversitelerde de bolum MEVLANA koordinatörlüğü rehberliği ile aylık burs imkânlarından yararlanarak, öğrenim görebilmektedirler.

YATAY GEÇİŞ

Sakarya Üniversitesi Fizik Bölümünde öğrenim görürken, gerekli şartları sağlayan öğrencilerimiz, Türkiye’nin herhangi bir üniversitenin Fizik bölümüne yatay geçiş gerçekleştirebilirler.

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENİM

Sakarya Üniversitesi’nde ya da Dünyanın herhangi bir yerinde Fizik, Fizik Mühendisliği, Fizik Öğretmenliği alanlarında Lisans öğrenimini tamamlayan öğrencilerimiz, alanında uzman deneyimli, araştırma merkezlerinde çalışan, uluslararası işbirliği içerisinde bulunan, aldıkları projeler ile öğrencilerine burs verme imkânı sunan değerli öğretim üyelerimiz ile yüksek lisans ve doktora öğrenimlerini gerçekleştirebilirler.

YABANCI DİL

Sakarya Üniversitesi Fizik Bölümü öğrencileri, alanında uzman eğitimciler ile iyi bir yabancı dil eğitimi alma imkânına sahip olmaktadırlar. Yabancı dil konusunda Üniversitemiz ve bölümümüzün sunduğu olanaklar su şekildedir.

Üniversitemiz bünyesinde;

  • Ücretsiz bir yıl süreli İngilizce hazırlık öğrenimi
  • SAÜSEM (Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) bünyesinde hizmet veren, öğrenciler için ücretsiz olan İngilizce kursları
  • Yabancı diller yüksekokulunda hizmet veren İngilizce öğrenmek için kurulu olan bilgisayar laboratuvarlarına istenilen oranda katılım olanaklarının varlığı, aynı laboratuvarlarda bulunan programlara öğrencilerin şifreleriyle uzaktan erişebilme imkânları, haftada bir gün öğretim görevlileriyle yüz yüze pratik yapma olanakları

Fizik Bölümü bünyesinde;

  • SAÜ Fizik Bölümü ders planları içerisinde yer alan; 2. dönemde bulunan zorunlu “İngilizce” ve 6. dönemde bulunan seçmeli “mesleki İngilizce” dersleri