Ana Sayfa
U F D E (7+1)
Öğrenci Ar-Ge Uyumu

Öğrenci ARGE Uyumu

Öğrenci ARGE Uyumunun amacı, başarılı öğrencilerin akademik ya da sektörel olarak ARGE kültürü kazanmalarını sağlamaktır.

Öğrenci ARGE Uyumu, öğrencilerin öğrenimleri boyunca ARGE deneyimi kazanması için iç ya da dış kaynaklı proje çalışmalarına, araştırma laboratuvar faaliyetlerine ve/veya bölüm öncelikli araştırmalarına katılmalarını temel almaktadır.  ARGE uyumu akademik ve sektörel olmak üzere ikiye ayrılır. 

Öğrenci ARGE Uyumunda, birinci ve/veya ikinci sınıftaki öğrenciler bölümde bir öğretim üyesi danışmanlığında haftada 6 saatten az olmamak üzere proje, araştırma ya da laboratuvar etkinliklerine katılırlar.

Akademik ya da sektörel ARGE Uyum sürecindeki öğrenci danışmanıyla beraber dört dönem boyunca gerçekleştirdiği etkinlikleri raporladığı ve SABİS’e yüklediği takdirde ilgili bölüm kurulunun uygun görüşü ile Üniversite ortak seçmeli ders olarak “ARGE Uyumu” dersinden yeterli sayılır. Eğer öğrenci program sürecinde dış kaynaklı proje, faydalı model, özgün bir tasarım/yöntem, makale ya da uluslararası bir sempozyumda sunum yapıp ilgili bildirisi tam metin yayınlanırsa yine SABİS’e yükleyip bölüme başvurarak bölüm seçmeli derslerin birinden yeterli sayılabilir.

Daha detaylı bilgi almak için ekteki SAÜ Öğrenci ARGE Uyum Yönergesini inceleyiniz.